NieuwsCFMOTO in Moto3 Wereldkampioenschap

CFMOTO in Moto3 Wereldkampioenschap

CFMOTO zal, als eerste Chinese merk ooit, in 2022 aantreden in het Moto3 Wereldkampioenschap in een partnership met het Duitse Prüstel GP, dat zal aangestuurd worden door ex-wereldkampioen Thomas Luthi.

Via nationale en internationale samenwerkingen heeft CFMOTO de voorbije jaren deelgenomen aan verschillende binnenlandse race-series. Ook heeft het als enige Chinese fabrieksteam ooit meegedaan aan de TT op het eiland Man, met een vierde plaats op slechts twee seconden van het podium.

De Spanjaarden Xavier Artigas en Carlos Tatay hebben de eer om de eerste piloten te zijn van deze mooie machine, die de KTM RC4 Moto 3 als basis heeft. Dit onderlijnt de jarenlange samenwerking tussen beide merken waarbij het team gebruik kan maken van de ervaring en het technisch inzicht van zijn technische partners.

De 18-jarige Xavier Artigas scoorde een podium bij zijn eerste Grand Prix-optreden in Valencia in 2019, nadat hij zich eerder al in de top drie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup had geplaatst. In 2021 werkte hij zijn eerste volledige seizoen op WK-niveau af. Tatay, eveneens 18, is een voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen en tevens racewinnaar in het FIM CEV Junior World Championship. Hij heeft er intussen twee Moto3-seizoenen opzitten.

Het Moto3-kampioenschap krijgt er dus een nieuwe constructeur bij, die grote ambities koestert en zich sinds 1989 jaar na jaar internationaal sterker en sterker heeft gepositioneerd.

Je kan de activiteiten van het team volgen via deze link.

© Wowart